Om mig

Foto: Alexandra Andersson (den 22 februari 2019)

Fotot ovan har ju inte jag tagit själv, eftersom jag är med på bilden, utan det har min dotter gjort.

Jag har haft kamera sen jag va liten eller tonåring den första egna kameran var nog en pocket kamera. Efter det har det varit lite olika enkla kameror och fotograferandet har väl alltid varit av typen dokumention som kalas/födelsedagar, semestrar/resor eller vid lite speciella tillfällen och sen ökade det lite när barnen var små men övergick nog då till att få ett större intresse för att filma framförallt barnen m.m.

2017 fick jag för mig att jag vill ta lite andra bilder och tyckte mig ha råd med en systemkamera så i december hade jag bestämt mig, och köpte en Canon EOS 80D och ett kitobjektiv 18-135 mm IS USM, men oj så mycket knappar och inställningar det finns och ja, jag valde kanske en väl avancerad kamera med tanke på min kunskapsnivå men tänkte att det skulle va bra att ha och växa i istället för att snart inse att jag ville ha mer (brukar va så jag funkar). Jag hade då lekt lite under hösten med en Canon 1000 D och lurat lite på vad jag saknade, än så länge är jag jättenöjd med mitt val.

Snart insåg jag att väldigt många av mina bilder är på hästarna och hunden eller i min trädgård och de ser lite likadana ut. Då började jag söka lite på nätet för att få ideér till andra motiv och hittade under 2018 fotoutmaningen 365 foton men då var det för sent för att kunna vara med, men jag bestämde mig för att 2019 så skulle jag vara med. Men oj vilken utmaning det är, dels ska man hinna fota en massa och sortera och välja bilder, sen vill man ju kanske beskära och fixa lite med bilden också. Med andra ord måste man försöka lära sig lite om bildbehandling också, vilket är jättekul och man inser hur mycket alla snygga bilder faktiskt kan vara bearbetade… Ja det är ju inte nog med allt detta nu måste man ju kunna visa upp dom också, alltså måste man lära sig att sköta en blogg och publicera det man åstadkommit så långt, men jag kämpar på och lär mig nytt hela tiden, så välkommen hit och ta del av min fotoresa 🙂